Community

Fordelene ved Stand Up Paddle Boarding

Benefits Of Stand Up Paddle Boarding

Fordelene ved Stand Up Paddle Boarding (SUP)

Hej folkens, jeg hedder John Cox, og jeg driver min egen sportsterapipraksis i Cumbria. Jeg har en interesse for alt, hvad motion, udendørs, genoptræning og sjov! Med en kærlighed til adrenalinfyldt sport, og du kan ofte finde mig på mountainbike i Lake District-bjergene eller kajak i vandfaldene i det skotske højland!

Jeg spiller kanopolo, som er en hurtig og rasende holdpadlesport (det kræver en faceguard!!), og jeg blev introduceret til paddleboarding af en ven, som foreslog, at jeg kunne lide det, da jeg nemt ville kunne overføre mine padlefærdigheder ; de tog ikke fejl! Efter en nylig ferie til sydkysten, hvor jeg lånte et bræt af en ven, blev jeg forelsket i paddleboarding og gik i gang med at undersøge noget om at få et. Som lidt af en nørd ville jeg ikke bare have den første eller billigste, jeg fandt, jeg ville have det bedste! Jeg opdagede Bluefin SUP gennem Instagram og blev øjeblikkeligt taget med deres brand og boards, da de er et skridt foran alle andre producenter, jeg er stødt på! Jeg vil sige, at jeg er konverteret til paddleboarding, så jeg tænkte, at jeg ville skrive denne blog for at fortælle dig om fordelene ved Stand Up Paddleboarding.

Til at begynde med


Vi er så heldige at bo i nærheden af ​​Ullswater i Lake District National Park, så en søndag morgen efter at have åbnet min boks fra Bluefin, vovede vi os ned til søen som en familie. Jeg elsker, at hele brættet og pagajen pakkes ind i en virkelig handy og behagelig rygsæk. Det betød at få alt, hvad jeg havde brug for, til søen super nemt! Min datter Harriet 'hjælpe' mig med at puste brættet op, hvilket slet ikke tog lang tid. Så var det tid til at gå ud på det glasagtige flade vand og tage afsted på mit jomfrueventyr. Indlægget nedenfor fremhæver fordelene ved Stand Up Paddleboarding.


Happy People Van Life

På vej i fitnesscenteret?

Jeg er en stor tilhænger af at gøre det udendørs til mit fitnesscenter, og at selvom fitness er en massiv industri, behøver du ikke en personlig træner, et dyrt gymmedlemskab eller smarte trænere for at komme i form. Jeg tror på, at alt hvad du behøver er en køretur indefra for at hæve din puls, forbrænde nogle kalorier og mest af alt have det sjovt! Fem almindelige komponenter i fitness er styrke, kraft, fleksibilitet, balance og koordination. Fra min erfaring giver paddleboarding dig alt dette. Det er en ny færdighed, som jeg fandt let at opfange og meget tilfredsstillende (tro mig, jeg finder ikke alt nemt!).

Paddleboarding kan udføres overalt, hvor der er vand; Jeg er oppe i søerne, men min svigerinde er i det centrale London og har været ude på Themsen mange gange. Jeg oplever, at fysisk aktivitet kan have så positive effekter på både mit fysiske og psykiske helbred.

Vi ved alle, at motion er godt for os, men det kan bestemt være hårdt arbejde eller en opgave... Når det er sagt; Jeg tror på, at vigtigheden af ​​faktisk at være aktiv har store fordele for både sind og krop. Fysisk aktivitet øger den kardiovaskulære kondition ved at styrke hjertet, forbedre dets evne til at pumpe blod rundt i kroppen effektivt, samtidig med at iltniveauet i blodet øges, så vi kan forbrænde kalorier. Fysisk aktivitet er også blevet forbundet med forbedret mental sundhed og velvære, hvilket minimerer risikoen for at udvikle Alzheimers og depression.

Der er stærke sammenhænge mellem øget fysisk aktivitet og en reduktion af psykiske problemer. Jeg ved, at den headspace, jeg får af at være ude på paddleboardet, giver mig mulighed for at tænke, planlægge og i sidste ende slappe af og slukke. Noget, som en travl forretning og et fuldt familieliv ikke ofte har råd til. Fysisk aktivitet forbedrer det generelle helbred markant. Det sænker også risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og sænker forekomsten af ​​forhøjet blodtryk. Jeg tror på, at det nu er tid til at sikre, at du er i et godt nick for fremtiden; det er aldrig for sent!

Kernestyrke

En af de vigtigste fordele ved Stand Up Paddle-boarding er stigningen i kernestyrken.Yoga, Pilates, crunches, primalbevægelser... Alle har en kernestyrkekomponent, men ingen af ​​dem tilbyder alt, hvad paddleboarding gør i ét hug. Jeg synes, at paddleboarding giver mig funktionel kernestyrke, ideel til hele kroppens præstationer. En stærk kerne giver mig et solidt grundlag for multidirektional bevægelse. En stærk kerne behøver ikke at betyde en stiv krop; faktisk er det stik modsat. En kerne, der er funktionelt stærk, kombineret med fleksibilitet betyder, at uanset hvilken aktivitet der kastes på den, kan den udføre sikkert og effektivt.Siden jeg startede med at padle boarding har jeg oplevet, at mine præstationer i andre sportsgrene er blevet bedre.

Vær fleksibel!

Som en, der kan lide at løbe, oplever jeg, at paddleboarding kan være ens i intensitet, men uden den ekstra belastning på min krop fra påvirkningen. Jeg siger altid "motion is lotion". Det betyder, at hvis du bevæger din krop, vil dine led smøres og blive mere smidige, mindre stive og oftest mindre smertefulde. Bevægelsen udfordrer også styrken og fleksibiliteten af ​​kroppens muskler, sammen med udfordre kroppens proprioception (beskrevet næste). Fra et sundhedsperspektiv er bevægelse, belastning, balance og kontrol nøgleaspekter af ethvert vellykket træningsprogram.

Fordele ved Stand Up Paddleboarding: Balance

Proprioception er din bevidsthed om, hvor dine kropsdele er i rummet og dens evne til at reagere på ændringer i ekstern stimulus (for mig og dig betyder det at være i stand til at reagere, når tingene bliver vaklende!) Når Jeg cykler mountainbike, det er min evne til at balancere på min cykel, og forhåbentlig ikke falde af! Jeg vil forlade det teknisk-videnskabelige til den ene side for nu, men det vigtige at erkende er, at balance er afgørende, og en af ​​fordelene ved stand up paddleboarding er en stigning i balancen.Jeg tror, ​​at den bedste måde at forbedre din balance på er at udfordre den! Kvalitetsbalance kan umiddelbart overføres til næsten alle andre miljøer; win-win.

Vi skal have det sjovt sjovt...

Motion producerer endorfiner, vores krops naturlige feel-good stof. Endorfiner giver følelsen af ​​sjov, men også smertelindring, nydelse, forbedret humør og ofte reduceret stress. Hvis jeg gør noget, der får mig til at smile, får jeg det bedre næsten øjeblikkeligt. Selvom jeg på ingen måde er ekspert, har min erfaring med paddleboarding været fantastisk. At være ude på Ullswaters flade vand på en rolig, sprød efterårsdag lignede intet, jeg nogensinde havde oplevet før. Så meget skønhed og et headspace, så jeg kan tage det ind.

En anden fordel ved Stand Up Paddleboarding er, at det har en lav effekt. Det giver mennesker, der kan finde andre sportsgrene svære og smertefulde, muligheden for at fortsætte med at træne. For eksempel er en af ​​mine kajakroere nu ikke i stand til at tolerere den bøjede stilling i sin kajak på grund af smerter. Men med SUP er hun i stand til at overføre sine padlefærdigheder til en SUP og får hende stadig ud på vandet. At kunne træne uden smerter frigiver disse endorfiner og understreges, når det, de laver, er sjovt!


Under planlægningen og produktionen af ​​dette blogindlæg har jeg brugt Bluefin Cruise 10'8 board. Det har været en sand fornøjelse at bruge; er så alsidig og padler bedre end nogen jeg har brugt før. Med et udvalg, der omfatter 12ft og 15ft brætter, er der mulighed for alle at komme ud og padle!

Jeg håber, at denne blog vil inspirere dig til at komme derud på en SUP og høste frugterne.

Ellie Cox

Passioneret samarbejdspartner, der trives med at skabe forbindelse til ambassadører og fremme levende fællesskaber. Med en dedikation til at opbygge meningsfulde relationer og styrke stemmer.

Læs næste

Beginner Paddleboarder: What Do You Need?
Beginner Paddleboarder: What Do You Need?