Community

Stand Up Paddle Boarding for mental sundhed

Mental Health and Paddle Boarding

Da holdet på Bluefin bad mig om at skrive en blog til dem, var jeg mildest talt ekstatisk! Jeg er helt vild med min Bluefin SUP, og ville gerne skrive det bedst mulige blogindlæg.

Jeg har haft mange eventyr på mit bord indtil videre. Vi har været på ture ned af vores lokale kanal, til havnen, ude i bugten - i søer, llyns, søer og tjerne. Men efter alle mine fantastiske oplevelser, har især ét aspekt af paddleboarding haft en enorm indflydelse på mig. Og det er det, jeg allerhelst vil dele med dig.

SUP-velvære

Bare lidt baggrund: Jeg er psykisk sygeplejerske, når jeg ikke er ude på eventyr med min SUP. Som følge heraf arbejder jeg i et miljø med relativt høj stress og skal lægge stor vægt på at vedligeholde mit eget mentale velvære. Ved siden af ​​at støtte andre mennesker til at opretholde deres.

Nu behøver du ikke at være mentalsygeplejerske eller psykiatrisk konsulent for at erkende fordelene ved at være i det fri. Faktisk har undersøgelser vist, at kun 17 minutter om dagen udenfor kan forbedre din følelse af velvære markant.

Hvis vi tilføjer de positive statistikker om at være i og omkring vandet også (sammen med fordelene ved motion), ligner paddleboarding en virkelig fantastisk aktivitet!

Beautiful Sunset Paddle Boarding

De mentale sundhedsmæssige fordele ved paddleboarding

De fordele, jeg taler om her, er ikke kun en forbedret følelse af velvære. Du kan opnå en alvorlig reduktion af stress, bedre søvnkvalitet, forbedret hukommelse og øget core fitness & balance. Og det er kun toppen af ​​isbjerget.

Mange af os oplever ofte, at vi bliver opslugt af negative tanker. Dette gør det super svært at nyde øjeblikke fuldt ud, og kan føre os ned ad en vej til depression og angst, hvis vi tillader os selv at blive opslugt.

Men forskning viser nu, at det at tilbringe tid i naturen mindsker disse tvangsprægede, negative tanker med en betydelig margin. Og hvilken bedre måde at nyde naturen til fulde? SUP selvfølgelig.

Testtider

Tiderne har været ret hårde for alle i år. Mange af os har været udsat for alvorlige fysiske, følelsesmæssige og økonomiske vanskeligheder.

Jeg har fundet ud af, at det har været så nemt og behageligt at komme ud med min SUP, og det har virkelig hjulpet mig med at komme igennem disse seneste udfordringer. Mit Bluefin board er så nemt at sætte op og pakke ned og kan transporteres overalt med den medfølgende rygsæk. Det er også super nemt at passe i bagagerummet på bilen, hvilket gør det til det perfekte tilbehør til et kort kanaleventyr efter arbejde. Eller en hel dag på opdagelse i søerne!

Hvad gør SUP anderledes

Det, der adskiller denne aktivitet for mig, er den enorme følelse af fred, det giver. Når jeg er ude på mit board og glider hen over vandet og lytter til bølgerne, fuglene og træernes raslen, har jeg fundet en bemærkelsesværdig ro. Det er ligesom mit helt eget personlige økoterapiprogram!

Og hvad er økoterapi? Det er navnet på behandlingsprogrammer designet til at forbedre velvære via eksponering for naturen. Sådanne involverede aktiviteter er muligvis ikke specifikt annonceret som økoterapi, men det er vigtigt at huske, at fordelene kan drages af enhver udendørs forfølgelse.

Der er bare noget særligt ved stand up paddleboarding. Det tvinger dig til at stoppe op og sætte farten ned, så du kan fokusere på øjeblikket, dine sanser og omgivelserne omkring dig. Jeg har haft noget af det mest fornøjelige 'mig-tid' på mit board. Det har hjulpet mig til at tænke en travl hverdag igennem, reflektere over livet generelt og berolige mine tanker, når jeg har haft store beslutninger at tage.

Fem måder til velvære

Hvis du følger mig på sociale medier, vil du vide, at jeg er en stor fortaler for friluftsliv. Men jeg er endda mere fortaler for de fem måder til velvære. Disse er at forbinde, være aktiv, være opmærksom, blive ved med at lære og give.

Paddleboarding er en aktiv og opmærksom aktivitet. Og med de seneste ændringer i mange livsstile, oplever jeg, at flere og flere mennesker tager springet til at købe deres egen SUP. Det er helt klart min nye yndlingsaktivitet at nyde sammen med andre!

Mit råd til alle er at være åbne over for at prøve nye oplevelser og lære nye færdigheder. Kom udenfor, vær aktiv, vær opmærksom og tillad dig selv at have det sjovt med det.

Ellie Cox

Passioneret samarbejdspartner, der trives med at skabe forbindelse til ambassadører og fremme levende fællesskaber. Med en dedikation til at opbygge meningsfulde relationer og styrke stemmer.

Læs næste

Paddleboarding Spots In Western Canada
How To Store Your SUP